Jednoho dne mně začaly obyčejné ovesné vločky docela nudit, kupovaná přeslazená granola nehrozila (a dolehl na mě vliv instagramu), a i já jsem si vyzkoušela vytvořit vlastní snídaňovou směs, která nezruinuje vaši peněženku, je minimálně sladká a dá se tak dobře kombinovat s dalším ovocem.
Suroviny:
200 g ovesných vloček
špetka soli
slunečnicová semínka
skořice
1,5 cm plátek másla
1 lžíce medu
pohankové pukance
kousek hořké čokolády
Postup je velice jednoduchý. Troubu rozehřejeme na 160 °C. Na plech s pečícím papírem rozložíme dané množství ovesných vloček, přidáme špetku soli a dáme do trouby na 10 minut.
Mezitím si rozehřejeme máslo s medem. Po deseti minutách na plech přidáme hrst slunečnicových semínek (množství je spíše dle chuti, stejně jako většina surovin), posypeme skořicí a polijeme rozpuštěným máslem s medem. Vše důkladně promícháme a dáme do trouby na dalších 15 až 20 minut - kontrolujeme, aby se nám nic nepřipálilo.
Poté směs necháme vychladnout. A na úplný závěr přidáme pohankové pukance (já přidala asi 15 gramů) spolu s nadrobno nasekanou hořkou čokoládou. A máme hotovo.
Samozřejmě variací je nespočet, například do této směsi lze na závěr přidat nasekané rozinky nebo jiné sušené ovoce, pohankové pukance nahradit špaldovými, rýžovými, zde se fantazii opravdu meze nekladou.
Jak jsem už psala, žádná z ingrediencí vás nepříjde na moc peněz - toto 30 gramové balení pukanců stálo 15 Kč.
Zkoušeli jste už někdy granolu? Jaké jsou vaše oblíbené suroviny?
Tak ta se ti moc povedla! :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Díky :D Už můžu dělat další várku :D
VymazatHmm, vlastní granolu jsem si dlouho nedělala:) Díky za tip:)
OdpovědětVymazatsupice
www.supice.blog.cz
Tak ať se též vydaří :)
Vymazat